Съдят двама, заплашвали с побой охранител - pleven.utre.bg

Съдят двама, заплашвали с побой охранител

22 август 2019, 15:23 | pleven.utre
  • Снимка:
    архив

Единият от подсъдимите е непълнолетен

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу И.И./като непълнолетен/ и Д.Б. за това, че на 19.02.2019 г. в гр.Плевен, в съучастие, се заканили на С. Г. с престъпление против неговата личност – причиняване на телесна повреда – че ще го потрошат и че ще го пребият, и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, като заканата е спрямо длъжностно лице – служител на охранителна фирма, по повод изпълнение на службата му.

 

И.И. и Д.Б. познавали пострадалия, който бил охранител, а той от своя страна също познавал двамата обвиняеми по повод на множество инциденти с тяхно участие, между които и побой на охранител. На 19.02.2019 г. двамата обвиняеми били на ул. „Пирин“. По същото време пострадалият се прибирал към дома си. Двамата обвиняеми видели охранителя и решили да му отправят закани. Приближили се заплашително до него със свити ръце в юмруци, демонстрирайки, че ще нанесат удари и на висок тон започнали да отправят закани с думите „ей сега ще те потрошим“. Притеснен от поведението им, пострадалият ги предупредил да спрат, защото е въоръжен. Обвиняемите се отдалечили, но продължили да го заплашват  – „ще те хванем и ще те пребием“.

Няколко дни по-късно, докато охранителят бил до входа на охраняван от дружеството обект, в присъствието на други служители, покрай тях преминал Д. Б., който отново заплашил С.Г. – „ей, пак ще се срещнем с теб“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Етикети
кримиПлевен


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета