Младежката формация към Представителния духов оркестър на Ловеч с блестящо представяне във Франция - pleven.utre.bg

Младежката формация към Представителния духов оркестър на Ловеч с блестящо представяне във Франция

22 август 2019, 15:29 | pleven.utre
  • Снимка:
    личен архив

  • Снимка:
    личен архив

Известният в цяла Европа състав бе поканен на фестивала в Менде

Младежката формация към Представителния духов оркестър на Община Ловеч и мажоретен състав  с художествен ръководител и диригент Тотко Рогашки се представи блестящо на няколкодневно турне във Франция. Известният в цяла Европа състав бе поканен на фестивала в Менде, който се състоя на 17, 18 и 19 август.
Участие взеха и състави от няколко френски града, както и от Испания, Швеция, Унгария,  Германия и Бразилия.
Ловчалии се представиха с богат репертоар, който включваше парадни маршове, поп и евъргрийн песни. А изпълнението на българската фолклорна музика предизвика изключителен интерес и фурор сред публиката.

Приятно впечатление направи и фактът, че по-голямата част от музикантите са в ученическа възраст. От своя страна двата мажоретни състава, групирани в две възрастови групи, придадоха колорит и изящество към изпълненията на оркестъра.
Емоционално преживяване бе и множеството запознанства и приятелства, които ловешките деца създадоха с останалите участници във фестивала.
Изпълненията зарадваха всички, а наша сънародничка,  живееща там,  изрази неописуемата си радост от срещата, като публикува в социалните мрежи следния текст:

„Мажоретният състав на гр. Ловеч и младежкият духов оркестър за пореден път очароваха французите.  Днес аз бях изключително горда и щастлива да гледам тяхното участие на празника на град Mende, France."
Последният ден от фестивала ловчалиите имаха среща с кмета на град Менде, който ги приветства с подарък и изрази благодарността си от участието им във фестивала по случай празника на града.
Скъпо ценени и топло изпратени, нашите представители се завърнаха с много покани за още турнета в различни страни.

Сега съставът се подготвя за участие в най-големия музикален фестивал в Гърция.

Етикети
ЛовечПлевен


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета