Ученици от плевенското СУ „Иван Вазов” участват във филма „Агресия” - pleven.utre.bg

Ученици от плевенското СУ „Иван Вазов” участват във филма „Агресия”

23 август 2019, 09:52 | pleven.utre
  • Снимка:
    СУ "Иван Вазов"

  • Снимка:
    СУ "Иван Вазов"

  • Снимка:
    СУ "Иван Вазов"

Проектът се финансира от Министерството на младежта и спорта

Според някои случаите на агресия се увеличават, според други пък намаляват. Едно обаче е сигурно - това, че хората вече не се страхуват да говорят за нея и да признават, че са станали жертва на тормоз. Това ще се види и във филма „Агресия”, в чиито снимки се включиха и ученици на плевенското Средно училище „Иван Вазов”.

На 22-ри август 2019 г. учениците споделиха всичко, което имаха да кажат по темата пред сценариста гл. ас. д-р Георги Проданов от НБУ и режисьора от БНТ Еленко Касалийски.

Ниагара Георгиева, Синтия Чалъкова, Зина Махмудова, Камелия Григорова, Божидар Вътков, Симеон Янев и Ивайло Боев разказаха свои лични истории, в които са били свидетели и жертви на агресия и споделиха личното си мнение по темата. Известно е, че във филма „Агресия“ участват също и ученици и известни спортисти от различни краища на страната и изгледите са, той да добие голяма популярност. Филмът цели да представи различните форми на тормоз, без да се включват психолози и специалисти, както и да покаже на обществото колко важно е да бъдем информирани в различните конфликтни ситуации. „Агресия” е част от проекта „Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията”, който се реализира от асоциация „Докосни дъгата” и е финансиран от Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2019 г. на Министерството на младежта и спорта.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета