Мъж е с фрактура на ръка след катастрофата между два тира край Плевен

Тази сутрин в 07:40 часа пътят е отворен за движение

На 26 август 2019 година около 18.50 часа на първокласен път Бяла-Ботевград" в близост до ж.п. спирка Хумата е станала тежка катастрофа. Водачът на товарен автомобил "Скания" с прикачено полуремарке – 61-годишен от София, движейки се по посока гр.София, навлиза в насрещната лента за движение. Удря челно насрещно движещия се в лентата си товарен автомобил "Рено 420 ДЦИ", с прикачено полуремарке, управляван от 56-годишен от Плевен. В следствие на удара товарен автомобил "Рено" е изблъскан назад и удря движещия се зад него в същата посока лек автомобил "Рено Меган", собственост и управляван от 50-годишен от село Галата, област Ловеч.

При инцидента е пострадал водачът на товарен автомобил "Рено". Прегледан е във ФСМП - Червен бряг и е установено, че има фрактура на ръка. Водачите на автомобилите са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство и уредът е отчел отрицателни резултати. Временно беше променена организацията на движението по главния път.

Тази сутрин в 07:40 часа пътят е отворен за движение. Образувано е досъдебно прозиводство за престъпление по чл. 343, ал.1, буква "б" от НК. Продължава работа  разследващ полицай.