Спартак 1919 и Апоел (Хайфа) завършиха наравно 2:2

Сезонът тепърва започва, а момчетата се приближават до прага на професионалния футбол, коментира Радостин Александров

Отборът на Спартак 1919 и израелския Апоел (Хайфа) завършиха наравно 2:2 През по-голямата част от срещата "гладиаторите" доминираха във владеенето на топката и и създадоха много повече положения от съперника, съобщават от плевенския клуб.

Още в първите минути плевенчани създадоха куп положения пред вратата на израелския тим.

Пропуски направиха Пламен Иванов, Християн Петков, Асен Русинов и завърналите се от Нотингам Форест, Йордан Желев и Теодор Георгиев. След пореден корнер пред израелската врата, Пламен Иванов центрира и Кристиян Георгиев се извиси над всички, за да открие резултата в полза на плевенчани. Срещата продължи с натиск на Спартак. Въпреки това, до полувремето резултата остана непроменен.

През втората част, предвид приятелския характер на срещата, се направиха много промени, което наруши доминацията на "гладиаторите". Израелците бързо върнаха гол и стигнаха до пълен обрат в първите 10 минути на второто полувреме. Едва след като допусна да губи в резултата, отборът на Спартак се съвзе и продължи натиска си, но стигаше по-трудно до положения. Изравнителното попадение на Йордан Желев дойде след отлично изпълнен пряк свободен удар, който намери горния ляв ъгъл на вратаря, оставяйки го без шанс да се намеси.

Така срещата завърши наравно. В мача голямата липса бе на "десятката" на Спартак 1919, Красимир Тодоров, който тренира на облекчен режим и се включи в последните 6-7 минути на срещата.

"Много добър мач за нашия отбор. Това е 11-та международна среща за тези момчета само в рамките на тази подготовка. Личи си голямото израстване което имаме. Спокойствие при владението на топката, добро придвижване по терена, страхотна агресия в действията на играчите и увереност да се надиграват, без значение срещу кой отбор се изправят. Можехме да спечелим срещата, можеше да рискуваме и да дадем повече време на Красимир да играе, което несъмнено щеше да доведе до повече положения пред вратата на израелците. Но контролите не са за това да се печелят на всяка цена, а да се учим и израстваме. Този отбор трябва да се научи да не разчита на качествата на един или двама играчи. И днес се видя много добра отборна игра, но не особено успешна ефективност пред противниковата врата. Сезонът тепърва започва, а момчетата се приближават до прага на професионалния футбол. Надявам се, че с наближаването на това гладът за развитие и успехи ще се увеличава, за да могат да прескочат тази толкова трудна преграда между юношеския и професионален футбол.", коментира Радостин Александров