21.410 кг тютюн без бандерол са иззети от служители на ОДМВР – Плевен

По случая е уведомен дежурен прокурор при РП - Плевен

21.410 килограма тютюн без бандерол са иззети от служители на ОДМВР – Плевен. На 28 август 2019 година служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и специализирани полицейски сили при ОДМВР  Плевен са провели специализирана операция относно съхранение на акцизни стоки без бандерол.

Около 14 часа е извършена проверка в частен дом в село Буковлък, обитаван от 43-годишен. В хода на извършените процесуално - следствени действия в имота - претърсване и изземване при условията на чл.212, ал.2 от НПК, под навес, разположен непосредствено до основната жилищна сграда, са намерени пет полиетиленови и зеблени чували. Всеки от тях е съдържал суха, нарязана, жълто-кафява листна маса, наподобяваща по вид, мириз и цвят на тютюн с общо тегло около 21,410 кг. Нередовната стока е иззета. Предстоят експертизи.

По случая е уведомен дежурен прокурор при РП - Плевен и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.