Иде краят на ало мафията: Осем души са в ареста след акцията в град Левски - pleven.utre.bg

Иде краят на ало мафията: Осем души са в ареста след акцията в град Левски

30 август 2019, 15:10 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    МВР

Разбиха бандата на един от ветераните на ало мафията у нас Димитър Серафимов-Келеша

Както свърши времето на мутрите, така скоро ще свърши и времето на телефонните измамници. Това обеща зам.-главният прокурор Иван Гешев след днешната акция на спецпрокуратурата и МВР в град Левски, съобщава trafficnews.bg. При нея беше разбита бандата на един от ветераните на ало мафията у нас Димитър Серафимов-Келеша. В ареста освен тартора са още седем негови съучастници, сред които и мъж от София, за когото се предполага, че е бил мулето на групата. 

Гешев обясни, че на най-високо ниво, с участието на премиера и главния прокурор, са обсъдени мерки, които трябва да края на годината или най-късно до следващото лято рязко да се ограничи тови вид престъпност.  

Единственият кандидат за наследник на обвинител №1 Сотир Цацаров заяви, че ало измамниците по принцип са хора с нисък социален саттус и образование, но в същото време разполагат с впечатляващи с лукса къщи и коли. 

"Не можем да позволим повече такива групи да тормозят възрастните хора в страната и да обират спестяванията и последните им пари. Държавата е в дълг на потърпевшите от телефонните измамници", заяви още Гешев.

Той определи разбитата банда в Левски като организирана престъпна група, срещу която имало достатъчно събрани доказателства. 

От думите му стана ясно, че при днешните арести и обиски е открито повече от кило злато в дома на Серафимов, който се оказа собственик и на луксозни лимузини.  Намерени и иззети са и много телефони, които са били "оръдия на труда" на групата. 

В операцията срещу бандата на Келеша, която е следена от няколко месеца, са предотвратени няколки измами. Според шефа на националната полиция Христо Терзийски това е втори пореден удар срещу родната ало мафия след задържането на групата на Борислав Димитров-Бобито през април. Той похвали добрата съвместна работа на нашата и румънската прокуратура, защото повечето родни ало измамници "работят" изнесени от другата страна на Дунав.

Бандата на Келеша е подбирала жертвите си основно в София, където е заловено и мулето на групата.Коментари (1)

Потребител
Потърпевш
А джебчиите докога ще бъдат толерирани ? Левченски мангали по цяло лято крадат в Сл бряг , живеят на квартори в Ахелой а през деня крадат в комплекса .
30 август, 17:03 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета