Открихa реконструираната входна пътна артерия на Белене (Снимки)

Тя е част от републиканската пътна мрежа

Днес се състоя официалното откриване на входната артерия на Белене. Гости на събитието бяха г-н Мирослав Петров – областен управител на област Плевен, инженер Иван Досев – член на управителния съвет на Агенция пътна инфраструктура, г-н Ивайло Денчев – ръководител на областно управление на АПИ-гр. Плевен. 
Присъстваха граждани и представители на общинска администрация – Белене, съобщават от местната управа.

"Вече имаме входна артерия, която е гордост за нас“, каза в словото си кметът Милен Дулев.

Областният управител на област Плевен Мирослав Петров изтъкна, че входната артерия на Белене е част от един по-голям проект за реновиране на републикански път, минаващ през града и стигащ до Затвора-Белене. Ръководителят на областно управление АПИ Ивайло Денчев потвърди това, допълвайки, че проектът е възможно да бъде осъществен следващата година.

Входната пътна артерия на Белене е част от републиканската пътна мрежа. За първи път от 40 години насам му се прави ремонт. Който ремонт е вследствие множеството усилия, положени от общинското ръководство през последните четири години. През 2016г. Община Белене инициира подписка до Народното събрание с искане, държавата да изпълни задълженията си като ремонтира пътя. Множество срещи бяха проведени с ръководството на Агенция пътна инфраструктура. И ремонтът на част от път III-5202 „Деков-Белене“ от будката на КАТ до Т-кръстовището с улица „Любен Каравелов“ /до блок „Чайка“/ вече е факт. Реновираният участък на пътя е приблизително 1500 метра дълъг.

Ремонтът включваше студено фрезоване, изкърпване на най-проблемните участъци от пътя, полагане на изравнителен пласт асфалт, след което и полагане на втори пласт плътна асфалтова смес по дължината на целия участък.