Военни от Долна Митрополия участват в турнир по футбол между формированията на ВВС

спортното събитие е част от мероприятията, свързани с отбелязването на 107 г. от първия боен полет и празника на ВВС

Днес, 3 септември, се проведе откриващата церемония на традиционния за ВВС турнир по футбол на малки врати между формированията от ВВС. Тази година спортното събитие е част от мероприятията, свързани с отбелязването на 107 г. от първия боен полет и празника на Българските Военновъздушни сили.

Турнирът беше официално открит от заместник-командира на Военновъздушните сили бригаден генерал Петьо Мирчев. Той се обърна към спортистите с пожелания за развитие на колективния дух и за успешна и спортсменска надпревара между отборите.

Интересът към турнира по футбол на малки вратички с всяка изминала година се увеличава и през настоящата година участват рекорден брой отбори. Десетте тима, ще бъдат разделени в две групи. Отборите играят всеки срещу всеки за спечелването на престижната за ВВС купа. Своите футболни умения ще покажат представителните отбори на военни формирования 28000 – Граф Игнатиево,в.ф. 32040 – Крумово, в.ф. 24900 – Враждебна, в.ф. 26030 – Безмер, 52090 – Долна Митрополия, 44510 – София, в.ф. 22320 – Божурище, в.ф. 54320 – Божурище, в.ф. 36150 – Стара Загора, в.ф. 34690 – Добри дол.

Главният съдия на турнира по футбол на малки врати на ВВС ще бъде подполковник Милко Николов, който е и главен метеоролог на ВВС.