ПП ГЕРБ излиза единна за победа на местния вот в Плевен и областта

На пресконференция сложиха край на спекулациите за разединение на партията

Партия ГЕРБ излиза за победа на местния вот в Плевен и областта. Това е мотото, с което днес излязоха на обща пресконференция областното и общинското ръководство на партията, информират от пресцентъра й.

"Кандидатът за кмет на Плевен Мирослав Петров има нашата пълна подкрепа и партия ГЕРБ ще излезе с пълна листа от 41 кандидати за общински съветници в Плевен”. С тези думи организационния секретар на ГЕРБ-Плевен сложи край на спекулациите за разединение на партията.

"За мен тази номинация е морално задължение към ПП ГЕРБ, към хората от Плевен и общината, към всички членове и симпатизанти. Ще направя всичко възможно да победим.”, каза областният координатор на ПП ГЕРБ, издигнат с решение на Изпълнителната комисия за кандидат за кмет на Плевен. По отношение на въпросите, свързани с напрежението за предлагане на листа за общински съветници в бъдещия състав на плевенския общински съвет, Петров подчерта, че окончателна листа до този момент няма. Става въпрос само за работни предложения. На база на различните варианти се е стигнало до интерпретации, в крайна сметка дали една бърза представителна извадка за настроенията сред избирателите, симпатизантите и останалите политически участници в надпреварата на местната власт. „Провокирахме различни реакции. За мен лично това беше много полезно като явление.”, коментира Мирослав Петров. Пред журналистите той обясни какъв е реда за определяне на листи за общински съветници, съгласно устава на партията, като подчерта, че визията към момента е ГЕРБ да участва в местните избори със самостоятелна листа в Плевен.

"Не се делим на областно и общинско ръководство. Всички сме партия ГЕРБ. Всички заедно ще работим за победа на местните избори”, каза Владислав Монов.

"Надяваме се господин Петров да бъде новото лице на Плевен.”, каза д-р Йордан Георгиев – член на общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Плевен. "Имаме дълга резервна скамейка от кадри и след като сме тръгнали в битка за Плевен, ние сме длъжни да предложим на обществото хора, които са изявени в своята област, хора, които биха могли да направят много в общинския съвет. За първи път от много време насам има една положителна енергия и сплотяване, което ни дава повод да вярваме, че ще покажем един изненадващо добър резултат.”, каза д-р Йорданов. Той поясни, че за него изненадващо добър резултат освен победа в кметската битка е максимален брой общински съветници от ГЕРБ в бъдещия общински съвет на Плевен.

"Крайно време е Плевен да претърпи кардинална промяна по отношение на инвестиции, работни места, визия на хората за бъдещето и някаква надежда. Неща които трябва да се случат, проекти, които трябва да са тука и въобще в град Плевен да има поминък и да бъде добро място за живеене с перспектива”, каза Мирослав Петров. Той поясни, че заедно с общинското ръководство и кандидатите за общински съветници ще работи по концепцията за бъдещето на Плевен с конкретни приоритети, така че те да срещнат очакваната подкрепа и от държавата.