Представители на Интер, Фиорентина, Торино и Сампдория ще следят изявите на футболен талант от Плевен

Петър Господинов заминава за двуседмичен престой в Италия

Роденият през 2005г. централен защитник на ФК "Спартак 1919", Петър Господинов, заминава за двуседмичен престой в Италия! Петър ще изкара двуседмичен лагер в Сиена, където ще бъде наблюдаван от още скаути на някои от големите италиански отбори.

Представители на Интер, Фиорентина, Торино и Сампдория ще следят също изявите на българина и това може да му донесе още една повиквателна за пробен период на Ботуша.

Петър се отличава със своите физически данни, спокойствие когато играе под натиск и отличен контрол на топката. Освен това притежава и отлични лидерски качества, които го открояват сред повечето от връстниците му.

Това е поредният играч от школата на ФК "Спартак 1919", който получава шанс за изява навън.

По-рано през годината Красимир Тодоров бе в Евертън, а Теодор Георгиев (на 2 пъти), Станислав Петков и Йордан Желев бяха поканени от Нотингам Форест.

"Петър е страхотен играч, който има много още какво да учи, но се е развил достатъчно, че да прави впечатление на футболните хора, които го гледат. Тази възможност е страхотна за него и ние приветстваме тази покана от страна на италианците. Той ще пропусне важни мачове от Елитната до 15г., където не започнахме по най-добрия начин, но никой мач в тази група не е по-важен от възможността нашите играчи да получат шанс за по-добро развитие навън.

Преди Петър още двама играчи от нашата школа заминаха навън с възможност за изява в рамките на две седмици. Той, обаче, няма да е последният играч, който ще излезе от ФК "Спартак 1919" навън - тепърва предстоят още много новини и възможности, свързани с нашите играчи." - коментира директора на школата, Радостин Александров.