ОДМВР-Плевен предприема мерки за осигуряването на обществения ред и сигурността през празничните дни

Мисия

04-09-2019, 15:54

Снимка:

ОДМВР-Плевен

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

И плевенските пожарникари подкрепиха мисията на книгата "Останете живи"

Книгата "Останете живи", посветена на каузата да се спре войната по пътищата, влезе в десетки училища

Какво свърза книгата "Останете живи" с песента "Ти си" на Слави и Ку-ку бенд (Видео)

Останете живи! Директорът на РДПБЗН - Плевен с призив за внимателно шофиране и спазване на правилата

Представят книгата "Останете живи" по време на социално-здравен тренинг, насочен срещу агресията

Журналистът Георги Стоянов представи книгата си "Останете живи" пред деца и младежи в СОК "Камчия"

7192 пътни превозни средства са проверени на територията на ОДМВР-Плевен в акция "Зима"

Продължават срещите на мобилни екипи на ОДМВР-Плевен с жителите на населени места в областта

Множество предмети с културно-историческа ценност са открити при операция на ГДНП и ОДМВР-Плевен

Продължават срещите на мобилни екипи на ОДМВР-Плевен с жителите на населени места в областта

От 5 до 8 септември по всички направление в Плевенска област ще има засилен контрол на скоростните режими

Взети са всички необходими мерки за нормалното и безпроблемно провеждане на Националния празник на Република България 134 години от Съединението на България – 6 септември и свързаните с него почивни дни. Подробности за създадената организация дадоха днес на брифинг в сградата на ОДМВР – Плевен комисар Младен Михайлов – Началник на отдел „Охранителна полиция“ и гл. инспектор Ивайло Иванов - началник на „Пътна полиция“ ОДМВР – Плевен.

Комисар Михайлов разясни, че своевременно ще бъде получавана информация за местата и характера на мероприятията, свързани с празника и с други публични прояви. „Проведени са срещи с лица, извършващи частна охранителна дейност в районите, където се очаква да се състоят публичните мероприятия, с цел подобряване на бдителността и пропусквателния режим в охраняваните от тях обекти и за своевременен обмен на информация с териториалните полицейски структури“. Съобразно изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия е завишен контролът при транспортирането, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства с цел недопускане на инциденти. 

По време на предвидените публични прояви общественият ред ще се осигурява със силите на Охранителна полиция по места.

В Районните управления на МВР ще работят групи за бърза реакция при сигнали за произшествия и престъпления.  Криминалистите обръщат внимание на гражданите, че телефонните измамници се активизират през празнични дни. Остава препоръката към жителите на областта да не влизат в контакт с непознати лица по телефона и да не предават по никакъв повод поискани им пари. Да бъдат бдителни за съмнителни лица на места с присъствие на много хора и да помолят близки да наглеждат жилищата им, ако ще отсъстват през празничните дни.

Пътна полиция при ОДМВР-Плевен предприема мерки за осигуряването на безопасно движение по пътищата в областта за периода от 6 септември до 9 септември и охрана на обществения ред в населените места. Разяснения за предприетите мерки за ограничаване на пътно-транспортния травматизъм даде главен инспектор Ивайло Иванов. Патрулни автомобили и полицейски служители ще подпомагат движението по пътищата в цялата област, ще осъществяват контрол за спазване на скоростните режими в населените и извън населените места, употреба на алкохол и упойващи вещества от водачите, използването на обезопасителни колани и системи. В тези операции ще се включат всички полицейски участъци и Районни управления на МВР при ОДМВР – Плевен.

На 5 септември от 12 до 20 часа и на 6 септември от 8  до 12 часа е създадена необходимата организация за бързо, безпроблемно и безопасно напускане на големите градове, както и при изходите на град Плевен – в посока град София, град Русе и град Ловеч. Същата организация е създадена и за последния почивен ден - 8 септември, за времето от 14 до 20 часа, когато се очаква обратен трафик - в посока големите градове. Ще бъдат осигурени екипи от служители, които да осъществяват засилен контрол на движението по първокласната и второкласната пътна мрежа на територията на областта. През последния работен и последния почивен ден усилията на пътните полицаи ще са насочени към подпомагане на трафика по основните направления и главния път. В почивните дни се предвижда и провеждане на специализирана полицейска операция, насочена срещу шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, ще се проверява и за правоспособността на водачите. Проверките ще се извършват по всички пътища и малките населени места. 

От 5 до 8 септември по всички направление в Плевенска област ще има засилен контрол на скоростните режими. При осъществяването на контрола на движението по пътищата ще се използват всички налични технически средства в ОДМВР – Плевен за контрол на скоростните режими. Служителите на пътна полиция ще извършват проверки относно влезли в сила незаплатени наказателни постановления и фишове, като при наличие на такива на водачите ще бъдат отнемани свидетелствата за управление до заплащането на дължимите глоби. 

От сектор „Пътна полиция“ призовават водачите на моторни превозни средства да спазват скоростните режими и правилата за безопасно движение, както и да бъдат търпеливи, ако на места се получат затруднения в придвижването,