Полицията с удар върху наркопазара в Червен бряг, двама са задържани

Спецоперацията е проведена на територията на общината

На 4 септември на територията на община Червен бряг е проведена специализирана полицейска операция по линия "Наркоразпространение" и "Общоопасни средства" с участието на служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР- Плевен, РУ- Червен бряг и специализирани полицейски сили.

При извършено претърсване на адрес в село Лепица, обитаван от 28-годишен, е намерено и иззето растение от рода на конопа в процес на съхнене с височина 180 см. За престъпление по чл.354 а от НК мъжът е задържан за срок до 24 часа. Продължава работа разследващ полицай.

При извършено претърсване на друг адрес в селото в местността "Полето", отдадено под наем на 57-годишен от същото село, са намерени и иззети алуминиев буркан с вместимост 1 литър, съдържащ съцветия от рода на конопа, кутия от цигари, съдържаща съцветия от рода на конопа, три бойни патрони кал.7.65, ловен патрон кал.12, 12 кутии с цигари без акцизен бандерол и 6 старинни монети, носещи белези на движими културно- исторически ценности. За случая е докладвано в окръжна прокуратура гр. Плевен и с постановление на прокурор е взето под надзор на ОП - Плевен. За престъпление по чл.354 а, ал.1, чл.339, чл.234 и чл.278, ал.6 от НК 57-годишният е задържан за срок до 24 часа. Впоследствие с постановление на прокурор е задържан за срок до 72 часа. Продължава работа разследващ полицай.