Христо Иванов: Можем да измъкнем нещо от Англия

Плевенчанинът за втори път получи повиквателна за националния отбор от новия селекционер Красимир Балъков

Плевенчанинът Христо Иванов е един от най-добрите вратари в България. За втори път получи повиквателна за националния отбор от новия селекционер Красимир Балъков, който през миналата година беше негов треньор в Етър и много добре познава качествата, които той притежава.

"Лъвовете" излизат срещу полуфиналиста от последното световно първенство, Англия, от 19:00 часа на стадион "Уембли", а на следващата сутрин пътува към Дъблин, където на 10 септември ще се изправи в приятелски двубой срещу Република Ирландия.

"Виждате, че в съвременния футбол дори най-изявените фаворити се „издънват“ понякога и срещу по-слаби отбори. Мисля, че с този добър колектив и с тактиката, която опитахме да приложим в последните мачове, можем да измъкнем нещо… Всичко е въпрос на нагласа и на себераздаване и повече самочувствие", споделя Христов Иванов пред chernomore.bg.

"С оглед на моментното състояние и класиране се надявам да натрупаме колкото се може повече точки до края. Виждаме, че няма да можем да се класираме най-вероятно, но колкото по-силно се представим, толкова по-солидна база и самочувствие ще имаме за следващите квалификации", допълва Иванов, който е кадър на плевенската футболна школа.