Георги Гетов: Тихомир има всички данни да прави опити на височина от 240-245 см

На 3-седмичен лагер в Испания заминава най-добрият ни състезател в скока на височина при мъжете

На 3-седмичен лагер в Испания заминава най-добрият ни състезател в скока на височина при мъжете Тихомир Иванов. Там той и треньорът му Георги Гетов ще се опитат да моделират скоковете за световното в Доха, което започва на 27 септември, предаде агенция "Монитор". 

"Търсим максимално близки условия до тези, които ще ни очакват в Доха, защото ще бъде доста трудно да се приспособим към големите жеги. Макар че домакините на световното са планирали да поставят климатици на стадиона, колкото и странно да е това, за да не скачане при 40-градусови горещини“, сподели Тихомир, който получи наградата си от Пресклуб „България“ за спортист №1 на месец юли, когато стана световен студентски шампион в Неапол.

За прът път на лагера атлетът ще бъде придружен и от физиотерапевт, а освен това от скоро ползва услугите и на психотерапевт.

Основната цел пред Иванов е покриване на олимпийската квота от 233 см за Токио, както и призово класиране в Доха.

Според треньора му Георги Гетов пък Тихомир има всички антропологични и физически данни да прави опити на височина от 240-245 см. Това показали специални изследвания, които били направени на атлета ни в Лондон.

"Освен че с него работим много добре като тандем, тренировъчната обстановка още повече се подобри, откакто към нас се присъединиха брат му Михаил и Елеонора Драгиева“, сподели още Гетов.

Специалистът смята от догодина да преквалифицира по-малкия от братята Иванови в хоризонталните скокове.