Детелин Далаклиев: Желанието ми е да запаля малките деца да спортуват

Далаклиев кани приятели и почитатели на среща в Плевен - поводът е 10-годишнината от спечелването на Световната титла

Както вече писахме, по повод 10-годишнината от спечелването на световната титла в Милано Детелин Далаклиев кани приятели и почитатели на 12 септември от 18,00 ч. в "10XCafè" в Плевен /намира се на ул.Хаджи Димитър 2/. Световният шампион ще отбележи емблематичната дата, споделяйки спомени за трудностите, съмненията и тежката цена на успеха в Милано. Всеки присъстващ ще има възможност да поговори с него и да си направи снимка за спомен, като по време на специалния повод Далаклиев за първи път ще разкрие подробности и около бъдещите си планове, свързани със създаването на боксовия му клуб, който ще се помещава в зала в родния Плевен. Всички заинтересовани от новия спортен проект и подкрепящи неговото развитие също са добре дошли.

Далаклиев признава, че досега отбелязвал датата в тесен семеен кръг, но решил да организира честване за 10-годишнината с една основна идея - за да запали боксовата искра в днешните деца.

"Това е идеята на тази среща, която правим на 12 септември. Желанието ми е да запаля малките деца да спортуват. Подобни срещи са много ползотворни, защото друго си е детето да се срещне със спортист, от какъвто и да е спорт и да има директен допир с него. Самият аз като дете минах през всякакви видове спортове, но боксът ми беше на сърце. Исках да стана спортист и станах голям боксьор. Ако има спортна жилка, всеки ще намери своя спорт", казва Далаклиев.