Директорът на школата на Спартак 1919 успешно завърши обучението си за лиценз UEFA "A"

Курсът започна в началото на 2019 г.

Директорът на школата на Спартак 1919 - Радостин Александров, успешно завърши обучението си за лиценз UEFA "A". Курсът започна в началото на 2019 г. и се проведе до месец август, когато бе последният семестър.

UEFA "A" e предпоследният лиценз от треньорските дипломи, даващ право на треньорите да водят отбори в професионалния футбол като старши-треньори във Втора Лига, старши-треньори на юношески национални отбори, помощник-треньори в Първа Лига и на всички други нива.

Радостин е един от най-младите треньори в страната, които притежават диплома на ниво UEFA "A".

Паралелно с обучението си към Българската Треньорска Школа по футбол, Александров изкара трети курс към Университета на ФК "Барселона" на тема "Треньор в Академията на Барселона". Предишните две дипломи на наставника към същия университет бяха в сферата на психологията - "Психологически променливи при спортистите" и "Психология за постигане на високи спортни постижения"

През изминалата година, Александров получи и лиценз за кондиционен треньор, карайки специализиран курс за кондиционни треньори към Българската Треньорска Школа по футбол.

Така младият наставник е завършил по няколко специализации в четирите основни направления за развитие на футболистите - Тактика (UEFA A), Техника (Coerver Youth Diploma 2 - най-високото ниво на дипломиране в световнопризнатата за Номер 1 програма за техническо развитие "Coerver"), Кондиция (Кондиционен Курс към БФС), Психология (Дипломи към Университета на Барселона и Футболната Асоциация на Англия).

Отделно Александров е преминал и през други специализации като "Педагогика при подрастващи" и курс за скаути и селектиране на играчи, отново към Футболната Асоциация на Англия - "Идентифициране на Таланти".