Променят движението на проблемното кръстовище при Горна Студена на пътя Бяла – Плевен

За тази промяна кметът на Община Свищов Генчо Генчев настоява пред АПИ от месеци

Във връзка със зачестилите пътни инциденти на пътно кръстовище, намиращо се край село Горна Студена, Агенцията „Пътна инфраструктура” е подготвила проект, с който да се промени организацията на движение и да се предотвратят многобройните инциденти. За тази промяна кметът на Община Свищов Генчо Генчев настоява пред АПИ от месеци. Проектът е бил обсъден с него. Предстои окончателното му съгласуване.

Пътното кръстовище се намира на републикански пътища 1-3 „Бяла-Плевен” и път Ш-405 „Павликени-Горна Студена-Свищов”.

Във връзка със зачестилите пътни инциденти Агенция „Пътна инфраструктура”, Областното пътно управление – Велико Търново и сектор „Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР – Велико Търново са извършили огледи на проблемното кръстовище. Предложени са мерки за обезопасяване му, като са поставени допълнително пътни знаци, подменени са някои от старите знаци, премахната е излишната растителност и е положена хоризонтална маркировка със светлоотразителни стъклени перли. Въпреки взетите мерки, отново има пътни катастрофи в този участък. Това е наложило АПИ – Областно пътно управление – В. Търново да започне процедура за промяна на съществуващата организация на движение. 

Целта е да се осигури необходимата пътна безопасност и да се гарантира максимална пропускателна способност с минимални транспортни задръжки. 

Очаква се изпълнението на проекта да започне най-късно през месец октомври.