Утре в Плевен отбелязват 10 години от световната титла на Детелин Далаклиев в Милано

Световният шампион събира приятели и почитатели, ще разкрие подробности за боксовия си проект в града

На 12 септември се навършват точно 10 години от един от най-великите мигове в българския спорт. Миг, който остава завинаги в историята. Спечелването на световната титла на Детелин Далаклиев в Милано през 2009-та продължава да е специален момент, тъй като все още е последната ни световна титла в бокса при мъжете. Детелин е жива легенда. Човек, заради когото националният химн е звучал на световно ниво. Детелин Далаклиев всъщност е единственият ни световен мъжки шампион в бокса от 25 години насам...

През 2009 г. плевенчанинът завоюва трофея в Милано безапелационно, като във всичките си мачове позволи на съперниците си да му вземат само 5 точки. По време на надпреварата в категория до 54 кг в Италия 26-годишният тогава Детелин побеждава Виет Куон Тран от Виетнам, Андрю Шелби от Уелс, Мехмед Топчакан от Турция, Тулашбой Дунарьов от Узбекистан, Янакиел Аларкон от Куба, а на финала надделява над руснака Едуард Абзалимов.

По повод годишнината Детелин Далаклиев кани приятели и почитатели на 12 септември от 18,00 ч. в "10XCafè" в Плевен /намира се на ул.Хаджи Димитър 2/. Световният шампион ще отбележи емблематичната дата, споделяйки спомени за трудностите, съмненията и тежката цена на успеха в Милано. Всеки присъстващ ще има възможност да поговори с него и да си направи снимка за спомен, като по време на специалния повод Далаклиев за първи път ще разкрие подробности и около бъдещите си планове, свързани със създаването на боксовия му клуб, който ще се помещава в зала в родния Плевен. Всички заинтересовани от новия спортен проект и подкрепящи неговото развитие също са добре дошли.

Припомняме, че неотдавна бе регистриран „Спортен клуб ДСД Боксинг" с председател Детелин Далаклиев, който се очаква да започне официално своята дейност в близко бъдеще. С новото си начинание именитият ни шампион си е поставил за цел да запали искрата на бокса в много деца, да им предаде своите знания и да създаде нови шампиони, които да тръгнат по стъпките му и да прославят България. Идеята на отбелязването на 10-годишнината от спечелването на световното отличие също е такава - мисията на събитието е да вдъхнови малки и големи да се борят за мечтите си и никога да не се предават.