Найден Зеленогорски напуска ДБГ заради подкрепата за Мая Манолова

За нас като членове на дясна партия е абсурдно да подкрепим ляв кандидат за кмет, заявиха трима напускащи партията

След като създаденото от Меглена Кунева "Движение България на гражданите" (ДБГ) обяви, че подкрепя Мая Манолова за кандидат за кмет на София, замeстник-председателят на партията Найден Зеленогорски и още трима членове - Виолета Донева, Пеню Пенев и Филип Симеонов, обявиха, че я напускат.

За нас като членове на дясна партия е абсурдно да подкрепим ляв кандидат за кмет, заяви Найден Зеленогорски, с обявеното вече бивш заместник-председател на Движение България на гражданите.

Тримата обявиха, че ще направят нов десен проект, който ще работи за обединение на партиите вдясно. „Това олевяване силно ни възмути. Аз съм шокиран. Не мога да спя и да ям от една седмица. Това е самоубийство за дясна партия“, пише Зеленогорски.

Напускащите ДБГ са убедени, че е трябвало да се участва в преговори за консолидиране около десен кандидат за кмет на София. За съжаление тези преговори не се случиха по начина, по който биха дали резултат.

Новата партия цели партньорство с Демократична България и други десни демократични организации. Опитваме се да направим ново ноу-хау в политическата система с децентрализация на управлението на новата партия. "Ще слушаме регионите и общините, ще слушаме хората", обеща Зеленогорски, цитиран от news.bg.

По думите на Пеньо Пеев, един от учредителите на ДБГ и член на Националния съвет на партията, е трябвало да се стигне до разговори на ниво председатели, където трудът на демократите е" отишъл в канала".