Кметът на Монтана: Това е срам за българския футбол - не може град като Плевен да допусне подобно нещо - pleven.utre.bg

Кметът на Монтана: Това е срам за българския футбол - не може град като Плевен да допусне подобно нещо

14 септември 2019, 23:30 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg, архив

Не съм сигурен в точната причина за неявяването, но съм убеден, че е финансова, коментира Златко Живков

Както вече писахме, Спартак (Плевен) не се яви на стадион „Огоста” за мача с Монтана. Така домакините спечелиха служебна победа с 3:0 за срещата от 8-ия кръг на Втора лига. Главният съдия Димитър Железов изведе на терена 11-те играчи на Монтана. Футболистите останаха 30 минути, след което арбитърът даде края на мача. Феновете останаха разочаровани и въпреки всичко останаха да чакат с отбора, предаде konkurent.bg.

Най-вероятната причина за неявяването на плевенчани са липсата на средства. Според непотвърдена информация с коли част от играчите са тръгнали за Монтана, но по пътя са се върнали.

"Имахме желание да зарадваме нашите фенове, но не стана. За първи път в кариерата ми, като футболист и треньор се случва подобно нещо”, коментира старши треньорът на Монтана Владимир Иванов – Фугата.

За същото мнение бе и кметът на Монтана Златко Живков.

"Това е срам за българския футбол. Не съм сигурен в точната причина за неявяването, но съм убеден, че е финансова. Не може такъв голям град като Плевен да допусне подобно нещо, още повече, че Спартак е сред 10-те отбори във вечната ранглиста на страната. От този мач губим 5200 лева – 2500 лева струва лагера на отбора, 2200 лв са средствата на съдиите, имаме допълнителна ограна, линейка и куп още неща. От липсата на мач губи и отборът. Не трябва да се допуска подобено прецедент в българския футбол. Със сигурност ще влезем в световните медии”, заяви Живков.

Част от играчите на Монтана се шегуваха помежду си дали ще има премии за трите точки.Коментари (2)

Потребител
Toni
Срам! След като не могат да издьржат отбора или да подсигурят спонсори трябва да се махнат незабавно. Трябва да имаме нетьрпимост кьм посредственеността.
Всички имат вина, от кмета до феновете. Винаги чакаме друг да ни оправи.
15 септември, 13:26 ч.
Потребител
Измет долна продажна
Срам и то голям. Пламен Гетов, Доровски, Величко,Дарин Ангелов, Пламен Тачев това са виновниците за този прецедент в цялата футболна история в града ни. Тази измет да си ходи. Кмета да си отвори очите, че тези хора искат да го провалят. Кмете чисти боклука от Спартак веднага
15 септември, 09:09 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета