Задава се есенно захлаждане, температурите ще паднат с около 10 градуса - pleven.utre.bg

Задава се есенно захлаждане, температурите ще паднат с около 10 градуса

17 септември 2019, 09:11 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Студеният атмосферен фронт ще донесе и слаби превалявания

Горещо ще е времето над цялата страна днес, предаде Нова тв. Температурите ще са между 29 и 34 градуса, като най-високите стойности ще са в Югозападна България. Облачността ще е разкъсана в северната половина на страната. Черноморието ще е в плен на слънцето. Вятърът ще е със скорост около 20-30 километра в час, вълнението ще е слабо. Температурите ще са 27-31 градуса, на водата – 3-4 градуса по-ниски.

Утре синоптиците очакват да започне захлаждане, което ще настъпи първо в Северозападна България с осезаемо по-силен вятър и облачност в хода на деня. Температурите ще паднат значително в четвъртък с около 10 градуса. Студеният атмосферен фронт ще донесе и слаби превалявания. Времето ще се стабилизира за почивните дни с малко повече слънчеви часове. Дневните температури обаче ще останат ниски – около 20 градуса.

Етикети
захлаждане
Заради сушата опасността от пожари в следващите дни е голяма. „Екстремален" риск от избухване на полски и горски пожари има в почти цялата Дунавска равнина, както и в централните райони на Южна България.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета