МК представя в Плевен програма "Културно предприемачество, наследство и сътрудничество" - pleven.utre.bg

МК представя в Плевен програма "Културно предприемачество, наследство и сътрудничество"

17 септември 2019, 13:19 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Срещата ще се състои на 18 септември от 10 ч. в Арт Центъра в Градската градина

Разнообразни творчески проекти в по-малки населени места и привличането на нови публики ще подкрепи процедура по Резултат 2 „Подобрен достъп до култура и изкуства“ от Програма "Културно предприемачество, наследство и сътрудничество", финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

От началото на септември може да се кандидатства за финансова подкрепа по Програма "Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Поканата за нaбиране на проектни предложения е по Резултат 2 „Подобрен достъп до култура и изкуства“ с общ бюджет от 3 164 706 евро. Ще бъдат подкрепени проекти, позволяващи организирането на разнообразни артистични и творчески събития, фестивали, пърформанси, изложби и инициативи, които трябва да съживят периферните пространства, да вдъхнат нов живот в по-малки градове и села и не на последно място – да привлекат и ангажират нови публики. Стойността на един проект следва да е в рамките от 50 до 200 хиляди евро.

На 18 септември от 10 ч. в Арт Центъра в Градската градина ще се състои срещата в Плевен, част от информационната кампания на Министерство на културата. Поканени са представители на неправителствени организации, на общините и културни организации. Ще бъдат разяснени условията за кандидатстване – допустими кандидати и партньори, дейности, които могат да получат финансиране и други важни аспекти.

Крайният срок за подаване на проектните предложения е 03.12.2019 г. Кандидатстването се осъществява чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС – ИСУН 2020. Там е публикуван и целият пакет документи, с които заинтересованите трябва да се запознаят.

Финансовият механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. предоставя средства, осигурени от Кралство Норвегия, Република Исландия и Княжество Лихтенщайн. Целта е намаляване на икономическите и социалните различия в Европа и засилване на двустранните отношения между страните-донори и страните-бенефициенти чрез финансиране на няколко приоритетни сектора, сред които култура, гражданско общество, добро управление, основни права и свободи.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета