БФС реши за Спартак: Служебна загуба, глоба и отнемане на 3 точки - pleven.utre.bg

БФС реши за Спартак: Служебна загуба, глоба и отнемане на 3 точки

19 септември 2019, 15:25 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

СТК констатира, че няма уважителна причина за неявяването на тима в срещата от 8-ми кръг на Втора лига

След като разгледа докладите на длъжностните лица изслуша представители на ръководството на ОФК „Спартак Плевен“, старши треньора, помощник треньора и капитана на отбора, СТК констатира, че няма уважителна причина за неявяването на тима в срещата от 8-ми кръг на Втора лига срещу ПФК „Монтана 1921“, обявена по програма на 14.09.2019 година. Това съобщават от футболния съюз.

Предвид на това СТК реши:

"На основание чл. 24 ал. 1, буква а/ и във връзка с чл. 24 ал. 1, в/, за неявяване на терена по неуважителни причини на официална среща от първенството на Втора лига, на ОФК „Спартак Плевен“ да бъде присъдена служебна загуба с резултат 0:3, от актива му да бъдат отнети 3 точки и на клуба да се наложи имуществена санкция в размер на 2000 лева.

Съобразно 24 ал. 1, буква б/ предлага на Дисциплинарната комисия на БФС да потвърди горното.

Предава по компетенстност на Техническия комитет да разгледа действията на треньорския щаб на ОФК „Спартак Плевен“ по незаминаване на отбора за Монтана."

Припомняме, че до този момент Спартак имаше две точки в актива си. Това означава, че клубът вече е с минус 1 точка на дъното в класирането.Коментари (2)

Потребител
Фен
Кой ще плаща глобата? Бислимов ли където ги спря да ходят на мач
20 септември, 01:33 ч.
Потребител
pleven
Това наказание не променя нещата в клуба,поинтересувайте се след този случай колко футболисти са напуснали клуба и с какви футбалисти ще играем занапред и не сме ли обречени.
19 септември, 21:30 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета