Невяна Владинова даде всичко от себе си в своя последен Мондиал

За плевенчанката това е последно Световно, тъй като тя прекратява кариерата си следващия сезон

България няма да има своя представителка във финалите на бухалки и лента на Световното първенство по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан), съобщава sportal.bg.

Най-младата в отбора ни Боряна Калейн вчера бе в позицията да попадне сред 8-те най-добри на бухалки с оценката си от 21.350 (седма за деня), но днес три гимнастички получиха по-високи оценки от нея и така тя остана зад чертата. На лента българките се представиха далеч под възможностите си. Капитанът на отбора ни Невяна Владинова бе най-близо до осмицата, но оценката й от 19.250 точки й отреди 11-ото място. Боряна Калейн е непосредствено след нея с 19.50, а Катрин Тасева е едва 15-а с 18.800 точки и така никоя от трите не намери място във финала на уреда.

В квалификациите за многобоя Боряна Калейн се смъкна от пето на девето място с 64.400 точки, но тя вече си осигури място в по-силния поток за същинската битка в петък. Това обаче не важи за Катрин Тасева, която заема едва 19-а позиция с 60.300. Хубавата новина е, че утре битката започва от нулата и нашите момичета ще имат възможност да подобрят класирането си.

В отборното класиране сме шести със сбор от 164.250 точки, след второто място само преди година в София. Златото е за Русия (Дина Аверина, Арина Аверина и Екатерина Селезньова) със 186.500, втората позиция зае тимът на Израел (Линой Ашрам, Никол Зелихман, Юлияна Телегина и Никол Воронков) със 174.750, а бронзът отива при Беларус (Катерина Галкина, Алина Гарнаско и Анастасия Салос) със 168.550 точки. Пред нас са още грациите на Италия със 167.00 и Украйна със 166.850 точки.

България се бори за спечелването на две квоти в индивидуалното за Олимпийските игрив  Токио 2020. За да станат те факт обаче Боряна Калейн и Катрин Тасева трябва да попаднат сред първите 16 в утрешния многобой.

Невяна Владинова не е в тези сметки, тъй като тя игра само две съчетания и не участва в битката за многобоя. За нея това е последно Световно, тъй като тя прекратява кариерата си следващия сезон, когато няма да има шампионат на планетата.