От днес до понеделник: В Плевенска област ще има засилен контрол на скоростните режими

От сектор „Пътна полиция“ призовават водачите на моторни превозни средства да спазват правилата за безопасно движение

На 20 септември от 12 до 20 часа и на 21 септември от 8 до 12 часа е създадена необходимата организация за бързо, безпроблемно и безопасно напускане на големите градове, както и при изходите на град Плевен – в посока град София, град Русе и град Ловеч. Същата организация е създадена и за последния почивен ден - 23 септември, за времето от 14 до 20 часа, когато се очаква обратен трафик - в посока големите градове. Ще бъдат осигурени екипи от служители, които да осъществяват засилен контрол на движението по първокласната и второкласната пътна мрежа на територията на областта.

През последния работен и последния почивен ден усилията на пътните полицаи ще са насочени към подпомагане на трафика по основните направления и главния път. В почивните дни се предвижда и провеждане на специализирана полицейска операция, насочена срещу шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, ще се проверява и за правоспособността на водачите. Проверките ще се извършват по всички пътища и малките населени места.

От 20 до 23 септември по всички направления в Плевенска област ще има засилен контрол на скоростните режими. При осъществяването на контрола на движението по пътищата ще се използват всички налични технически средства в ОДМВР – Плевен за контрол на скоростните режими. Служителите на пътна полиция ще извършват проверки относно влезли в сила незаплатени наказателни постановления и фишове, като при наличие на такива на водачите ще бъдат отнемани свидетелствата за управление до заплащането на дължимите глоби.

От сектор „Пътна полиция“ призовават водачите на моторни превозни средства да спазват скоростните режими и правилата за безопасно движение, както и да бъдат търпеливи, ако на места се получат затруднения в придвижването.