Задържаха с подкуп служител от фонд "Земеделие" в Плевен - pleven.utre.bg

Задържаха с подкуп служител от фонд "Земеделие" в Плевен

22 септември 2019, 12:11 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Задържането е станало преди броени дни

Служител на Държавен фонд "Земеделие" е арестуван във врачанското село Бутан по време на вземане на подкуп от 1000 лева, съобщава агенция BulNews. Задържането е станало преди броени дни по време на акция на сектор "Борба с организирана престъпност", проведена под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура и за нея не бе съобщено официално от МВР и прокуратурата.

Сигналът е бил подаден от фермери от селата Бутан и Гложене, които са рекетирани от страна на служителя от отдел „Регионален технически инспекторат“ в областна дирекция Плевен към Държавен фонд "Земеделие".

По време на една от проверките във Врачанско чиновникът е предложил на земеделец от Бутан, който в момента е действащ общински съветник в Козлодуй, да си „затвори“ очите за нарушенията срещу въпросния подкуп.

Срещата между корумпирания държавен служител и земеделския производител била осъществена. В момента на получаване на подкупа с белязани пари двама полицаи от БОП- Враца му щракнали белезниците. На корумпирания служител е повдигнато обвинение и му е наложена парична гаранция от 5000 лева, както и забрана да напуска страната.Коментари (1)

Потребител
хубаво, но ..
А неговото име е ..? В този отдел няма случайни хора, там всички, абсолютно всички са назначени с връзки като едно старо време.
25 септември, 16:06 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета