Зам.-кметът Стефан Милев: Преди 111 години на днешната дата е възстановена една несправедливост

Венци и цветя бяха поднесени на паметната плоча в знак на признателност

С военен ритуал започна честването в Плевен на 111 години от обявяването на Независимостта на България. Церемонията се състоя пред паметната плоча срещу входа на ДКТ „Иван Радоев” на площад „Стефан Стамболов”. На събитието присъстваха народни представители, представители на държавната власт, общински съветници, военнослужещи, жители и гости на града и oбщината.

Словото си заместник-кметът Стефан Милев започна с напомнянето, че преди 111 години на днешната дата е възстановена една несправедливост и че за да се случи Независимостта и Свободата, за тях по нашите земи са паднали в бой много герои.

"Това е акт, който показва, че когато всички работим за националния интерес, когато българите са обединени, когато всички знаем какво искаме, винаги ще намерим начин, по който да го постигнем. Днес, когато Европа е обединена, когато сме равноправен член и на Европейския съюз, и на НАТО, пред нас седи нелеката задача да отстояваме това, което нашите предци направиха. Ние трябва да развиваме нашата България, за да останат децата ни тук, да се гордеем с това, което сме постигнали и, не на последно място, когато участваме в преговори, да знаем, че участваме като равноправни членове. Затова трябва всички институции заедно да работят за благото на нашата държава. Пожелавам на всички да сте здрави, мъдри във вземането на решения, за да можем и ние с чест да кажем: „Живяхме и видяхме, създадохме тези условия и нека нашите деца продължат нашите дела”. Честит празник!”, се обърна към присъстващите г-н Милев.

Венци и цветя бяха поднесени на паметната плоча в знак на признателност. В празника с изпълнения се включиха Общинска хорова формация „Гена Димитрова” и Общинският духов оркестър с диригент Пламен Марков.