В Долна Митрополия отбелязаха 50 години от създаването на ССВУ "Георги Бенковски" - pleven.utre.bg

В Долна Митрополия отбелязаха 50 години от създаването на ССВУ "Георги Бенковски"

23 септември 2019, 10:15 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ВВС

Повече от 400 пораснали момчета се завърнаха в района на военното училище в град Долна Митроплия, за да възродят спомена

Датата 22 септември 2019 г., ще бъде запомнена и ще остане в сърцата на стотиците възпитаници на Средното сержантско военновъздушно училище (ССВУ) "Георги Бенковски", които се събраха заедно, за да отбележат 50 годишнината от неговото създаване.

Повече от 400 пораснали момчета се завърнаха в района на военното училище в град Долна Митроплия, за да възродят спомена, да отдадат почит към своите преподаватели и да покажат своята съпричастност към авиационната идея. От завършилите 26 випуска на ССВВУ (около 3000 обучаеми) около 350 са завършили редовно или задочно ВНВВУ и са продължили службата си като офицери от ВВС, а от напусналите армията по желание или по пределна възраст за притежаваното военно звание има голям брой юристи, икономисти, инженерни в различни специалности в областта на авиацията и не само.

От редовете на училището има професор, доцент, собственици и съдружници в авиационни фирми и командири на военни формирования. Това е още един атестат за високото качество на подготовката, придобивана в ССВВУ.

Пазничното отбелязване на юбилея на ССВВУ "Георги Бенковски", с присъствието си уважиха командирът на Българските Военновъздушни сили – генерал-майор Цанко Стойков, който е и патрон на празника, директорът на щаба по отбраната – генерал-майор Красимир Кънев, заместник-председателя на СОСЗР – генер-майор, о.р. Васил Върбанов, командирът на ВВУБ – полковник Петър Банков, деканът на факултет „Авиационен” на НВУ – полковник, професор Марин Маринов, кметът на община Долна Митрополия – госпожа Поля Цоновска.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета