Арестуваха 29-годишен за кражба на акумулатори в Плевенско

Уведомен е прокурор в РП - Плевен

На 25 септември в 11:00 часа в РУ - Пордим е подаден сигнал за извършена кражба на три акумулатора от товарни автомобили, паркирани в село Коиловци. Незабавно са изпратени полицейски служители, които са установили, че през периода от 23 септември 2019 година до 25 септември 2019 година чрез използване на неустановено техническо средство са били отнети противозаконно три акумулатора - "Диамик"- 60 ач и "Хаген"- 62 ач на товарен автомобил "Исузу" и "Локса".

В хода на специализирана операция за предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления по линия "Противодействие на битовата престъпност"е извършена проверка в частен дом в село Бръшляница, обитаван от 29-годишен. Намерени са два акумулатора, които отговарят на описанието, марката, белези и номера, посочени от тъжителя. Те са иззети по реда на НПК.

29-годишният е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор в РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 4, вр. с чл. 194, ал.1 от НК. Продължават работа разследващ полицай и екип на РУ-Пордим.