Промениха общинската наредба за обществения ред - pleven.utre.bg

Промениха общинската наредба за обществения ред

26 септември 2019, 10:32 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ОбС-Плевен

Промените получиха подкрепа от 31 от общинските съветниците, 1 гласува „против“, 4 „въздържал се“

Промени в общинската Наредба №1 за обществения ред и опазване на общинските и други имоти за общо ползване в общината, прие на днешното си заседание Общинският съвет на Плевен. Промените получиха подкрепа от 31 от общинските съветниците, 1 гласува „против“, 4 „въздържал се“, съобщават от пресцентъра на ОбС.

Причината за изменението на Наредба №1 са влезли в сила промени в Закона за защита от шума в околната среда и създадените в него изцяло нови текстове. Те касаят регламентиране на шума в околната среда, предизвикван от физически и юридически лица и ЕТ, при дейността на търговски обекти, включително при озвучаването им с музика в часовете от 14,00 до 16,00 ч. и 23,00 до 08,00 ч. Подобни разпоредби към момента действат и в общинската Наредба №1 и на практика се получава дублиране на текстовете. С цел изпреварване на протест от страна на Окръжната прокуратура срещу валидността и законосъобразността на местния нормативен акт дублираните текстове са отстранени. Обединени са и разпоредбите в нормативния акт на местно ниво, които предвиждат еднакви размери на санкциите. Така на практика днес Общинският съвет отмени точки 2 и 3 в чл.3 от наредбата, и промени съдържанието на чл. 25, ал.1, където е посочен размера на административните наказания.

Промените в Наредба №1 влизат в сила 7 дни след публикуването им на интернет страницата на Общински съвет - Плевен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета