Държавно военно зонално първенство по футбол за жени на малки врати се проведе в Плевен

Момичетата от ВСК “Георги Бенковски“- Долна Митрополия, водени от майор Николай Николов, показаха отлична физическа подготовка

Държавно военно зонално първенство по футбол за жени на малки врати се проведе днес в Плевен. Квалификационните срещи се играха на помощното игрище зад стадион „Плевен“, известно като „Балона“. Един срещу друг на терена се изправиха отборите на Военен спортен клуб „Георги Бенковски“- Долна Митрополия, Войскови университетски спортен клуб „Васил Левски“ – Велико Търново и Военен спортен клуб „Мълния“- София.

Срещите - от по две полувремена, всяко по 20 минути - бяха следени от съдии от Областния съвет на БФС – Плевен.

Момичетата от ВСК “Георги Бенковски“- Долна Митрополия, водени от майор Николай Николов, показаха отлична физическа подготовка и играха с желание за победа. Те победиха със 7:0 в първата си среща отборът на ВСК "Мълния", но силите не им стигнаха да преборят фаворита в турнира - тима на ВУСК "Васил Левски". С две победи той отива на финал, където ще играе срещу първенците от останалите три квалификационни групи, информира о.р. полк. Христо Зафиров – член на УС на Националната военна спортна федерация /НВСФ/ и организатор на Държавните военни първенства по футбол за жени и мъже.

Надпреварата ще е в Сливен от 22 до 24 октомври 2019 г.