Защо от читалище "Съгласие" направиха подарък на общинските съветници?

Председателят на НЧ "Съгласие 1869" Ивайло Атанасов излезе с позиция

Позиция на читалище "Съгласие":

"На финала на този Общински съвет, съветниците получиха от нас като подарък юбилейното издание "150 години читалище "Съгласие". Подарък, не защото Общинският съвет мандат 2015/2019 г. подкрепи някое от многобройните предложения или инициативи на читалището, а точно обратното.

Не защото стана ясно на кому са нужни само в гр. Плевен 17 читалища с предоставена им щедро общинска собственост.

Не защото от уж направените по този повод проверки от общински съветници, които констатираха многобройни нарушения, не последва нищо.

Не защото така и не стана ясно как така до Освобождението 1878 г. в България е имало 128 читалища, а сега са близо 4000. С какво точно се обогати културният ни живот след 1959 г., след като до тогава в града ни е било единствено читалище "Съгласие 1869"?

Не защото през годините поетапно и със завидна упоритост беше отнета собствеността на читалище "Съгласие" извън основната ни сграда и щедро беше предоставена такава на новооткритите читалища.

Този сборник има една основна цел и тя е: за пореден път да стане ясно, че историята не започва от нас, че има стойности, основани на обективни факти, а не на такива, измислени от нас.

Надяваме се, че ако не всички, то поне част от сегашните съветници, ще прочетат откъси от този сборник, и ако е възможно не публично, а поне пред себе си да видят и оценят историята на читалище "Съгласие". История, която със самочувствие твърдим, че е частица от историята на град Плевен".

Председател на НЧ "Съгласие 1869": Ивайло Атанасов