"Останете живи": Георги Стоянов представи книгата си за войната на пътя в ОУ "Д-р Петър Берон" - Плевен - pleven.utre.bg

"Останете живи": Георги Стоянов представи книгата си за войната на пътя в ОУ "Д-р Петър Берон" - Плевен

01 октомври 2019, 16:01 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

От днес изданието вече е част от библиотеката на училището

Журналистът Георги Стоянов представи "Останете живи" в ОУ "Д-р Петър Берон" - Плевен. Пред учениците той разказа какво го е провокирало да създаде книгата и опита да заостри вниманието им върху важността от спазването на правилата за движение по пътищата - и като шофьори, когато станат такива, и като пешеходци, каквито са сега.

По време на срещата "Бероновци" имаха възможността да чуят и откъс от книгата - история на полицай, отзовал се на пътен инцидент с пострадал и загинали.

"Останете живи" поставя акцента върху човешкия фактор за войната по пътищата и разказва истории на хора, участвали или засегнати по един или друг начин от пътнотранспортно произшествие – участници в инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали и ранени, очевидци. Надеждата на автора Георги Стоянов е, че четейки историите младите българи ще се поставят на тяхното място и това ще им помогне да формират още сега своя инстинкт за самосъхранение, за да не станат част от черната статистика на загиналите, ранените или причинилите смърт на пътя.

Наред с истинските истории, които са събрани в изданието, Георги Стоянов предлага на читателите и статистически данни, показателни за тенденциите при пътнотранспортните произшествия, както и полезни за младите хора съвети за действие при катастрофи и за оказване на помощ на пострадали.

"Безопасността на пътя зависи от личния принос и отговорност на всеки един от нас. С по-осезаема съвместна отговорност, самодисциплина и толерантност може да осигурим една по-здравословна и безопасна среда на пътното движение, за да няма повече почернени семейства", допълва той.

Книгата "Останете живи", посветена на каузата да се спре войната по пътищата, вече бе представена в редица плевенски училища. Тя бе презентирана и във Варна, Стара Загора, Горна Оряховица, Смолян, Велико Търново, Долна Митрополия, Тръстеник, Пордим, Царево, Приморско.

Кампанията ще продължи през цялата учебна година, а информация за всички училища и градове, в които книгата предстои да бъде представена, може да намерите на официалната й фейсбук страница "Останете живи".

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета