Увеличават заплатите на учителите и държавните служители през 2020 г. - pleven.utre.bg

Увеличават заплатите на учителите и държавните служители през 2020 г.

02 октомври 2019, 15:28 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Новината съобщи финансовият министър Владислав Горанов

През 2020 година ще продължи увеличаването на заплатите за учителите. Освен това се предвижда 10% увеличение на възнагражденията в бюджетния сектор. Новината съобщи финансовият министър Владислав Горанов, който коментира проекта за Бюджет 2020 г., предаде tribune.bg.

"За увеличение с 10% на заплатите в бюджетната сфера е намерил място в проекта на новата рамка. Стратегията за удвояване на учителските заплати се движи също в новия бюджет. Това са двете сигурни неща, които ще видите в новия бюджет“, обяви финансист №1 на България.

За септември месец бюджетният излишък е 150 милиона лева. Това увеличава общото превишение на приходите над разходите за деветмесечието до малко над 1 милиард и 200 милиона.

"Както знаете голяма част от инвестиционните разходи са струпани в края на годината, така че очакваме бюджетът да не ни изненада в отрицателен аспект“, коментира Горанов

Горанов припомни, че все още се изготвя финалният вариант на държавния бюджет за следващата година и е рано да се коментира. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета