ВМРО: Плевенчани искат нов кмет - pleven.utre.bg

ВМРО: Плевенчани искат нов кмет

03 октомври 2019, 18:53 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    bnt.bg/кадър

Ако в балотаж участват Георг Спартански и Мирослав Петров, ВМРО ще подкрепи кандидата на ГЕРБ

"През годините се разминахме по много пунктове в хода на това управление. ВМРО не подкрепи Спартански. ВМРО го издигна за кандидат-кмет, заедно в коалиция с Реформаторския блок“.

В това категоричен бе кандидатът за кмет на Плевен от ВМРО Калин Поповски, който изрази разочарованието си от досегашния кмет на Плевен Георг Спартански в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Как Спартански стана кмет на Плевен? „Банковата сметка на ВМРО беше дадена при регистрацията на онази коалиция, както и моят личен електронен подпис. По този начин Георг Спартански стана кмет преди четири години“, разкри Поповски.

Защо Спартански губи доверие? „Политиката, която Спартански води, е много встрани от основните проекти на правителството, основните виждания, които изпълнителната власт има за Северна България. Спряната комуникация с правителството, с депутатите от Плевен доведе до това, че градът в момента е един от най-бързо обезлюдяващите населени места от този калибър. Ние сме град от около 100 хил. души, а бяхме 160 хиляди“, добави той.

С какво не се справи Спартански? Плевен е град с с неподдържана инфраструктура. Чистотата е под всякаква критика. Междублоковите пространства и градинки са пълни с улични кучета. Спортните бази и спортната инфраструктура също са в окаяно състояние. Имаме стадион, който не отговаря за Б група, камо ли за А“, каза кандидатът за кмет от ВМРО.

За липсващата комуникация между Спартански и държавата? „Плевен има толкова тежки проблеми – социални, битови и всякакви, така че следващият кмет трябва да има много тясна комуникация с правителството. Кмет, който няма такава комуникация не може да доведе града до нищо добро. Предстои след година и нещо магистрала „Хемус“ да мине покрай града. Предстои буквално до няколко месеца правителството да избере стратегически инвеститор за АЕЦ „Белене“. Много неща като инфраструктура в региона предстоят. Но Плевен не е готов“, категоричен бе Поповски.

За изследването на „Медиана“, според което в Плевен ще се проведе балотаж между Георг Спартански и Мирослав Петров от ГЕРБ? „Ако в балотаж участват Георг Спартански и Мирослав Петров, естествено аз и ВМРО ще подкрепим кандидата на ГЕРБ Мирослав Петров. Но ще се борим и ние. ВМРО е трета политическа сила в община Плевен. От изследването на „Медиана“ се вижда ясно, че повече от половината плевенчани искат нов кмет и промяна в управлението на града“, завърши Поповски.Коментари (2)

Потребител
Камбата
Кьорав шут или сакат духовно карпел да е кмет на Плевен се по- добре от сегашния които ни ега мамата
03 октомври, 21:47 ч.
Потребител
Гласоподавател
Спартански е мошеник но Поповски също е схемаджия от висок ранг.С такива престъпници в политиката не ни очаква нищо положително,като развитие.
03 октомври, 19:16 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета