Турнир по вдигане от лег ще се проведе в Плевен

Могат да участват всички желаещи, които нямат призови класирания на републикански първенства по вдигане от лег и силов трибой

Турнир по вдигане от лег ще се проведе в Плевен утре, 5 октомври, в Green Fitness. Проявата ще продължи три часа - от 12,00 до 15,00. Организаторите обявиха и графика за провеждане на състезанието.

Записване и измерване тегло на участниците:

04.10.2019г. от 08:00 до 22:00 часа
05.10.2019г. от 08:00 до 10:30 часа
Начало на състезанието:
05.10.2019г. от 12:00 часа

Категории:

Жени – всички възрасти. 

Мъже до 18 години.
Мъже над 18 години.

Правила за участие

В състезанието могат да вземат участие всички желаещи, които нямат призови класирания на републикански първенства по вдигане от лег и силов трибой. 

Класирането ще се проведе по системата „wilks” (Съотношение лично тегло / вдигната тежест) Всички участници трябва да са с подходящо спортно облекло, допуска се използването само на накитници (и колан при нужда) не се допуска използването на налакътници и друга екипировка. Участниците ще имат право на три опита. Редът на участие ще е според заявената тежест.

Правила за изпълнение

Движението започва с изпънати ръце, главата и таза са върху лежанката. Движението завършва отново с изпънати ръце, като по време на самото движение главата и таза не могат да бъдат отделяни от лежанката. Задължително е лоста да се допре до гърдите на участника. Ще се считат за неуспешни опитите завършили без пълно изпъване на ръцете при започване/приключване на упражнението, както и при неспазване на някое от останалите правила.

Награждаване

Награждаването ще се извърши в края на състезанието, след приключване на всички категории.