Ликвидиран е пожарът, възникнал в покривна конструкция на фирмена сграда в Плевен - pleven.utre.bg

Ликвидиран е пожарът, възникнал в покривна конструкция на фирмена сграда в Плевен

05 октомври 2019, 11:33 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

При инцидента няма загинали или пострадали

Тази сутрин към 07:02 ч. в дежурната част на  РДПБЗН – Плевен е получен сигнал за възникнал пожар в покривна конструкция на фирмена сграда, намираща се в индустриалната зона на гр. Плевен. Веднага към мястото са насочени пет екипа на  РДПБЗН – Плевен със седем  специализирани автомобила и 19 служители. Допълнително са предислоцирани два екипа на пожарните служби от РСПБЗН-Ловеч и Габрово. В резултат на предприетите бързи гасителни действия, два часа по-късно огънят е локализиран на втория етаж, където се е намирал цех за пакетиране и охлаждане на месни изделия – безпрозоречна сграда със стоманобетонна конструкция, а малко по-късно пожарът е изцяло ликвидиран.

При инцидента няма загинали или пострадали. Унищожен е вторият етаж, готова продукция и съоръжения. Съдействие за водоснабдяването са указали служители от ВиК с водоноски. Същевременно на място е изпратен и химически автомобил с измервателна апаратура, която на този етап не отчита вредности във въздуха, застрашаващи жителите на града.

В момента остават два екипа от експерти, които извършват разчистване и оглед на мястото на произшествието. Тепърва ще се установяват и причините за възникналия инцидент.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета