Слави учреди политическа партия "Няма такава държава" за 20 минути

Партията няма да участва в местните избори и няма да подкрепи никой от кандидатите за кметове

Политическа партия "Няма такава държава" е факт. Точно за 20 минути Слави учреди партията си в зала „Рейнбоу плаза“. Всички обаче се случи при закрити врата, съобщава tribune.bg. Имаше абсолютна забрана външни лица или журналисти да присъстват. Така в залата бяха допуснати само учредители. Въпреки това пред залата бе пълно с журналисти, които се опитаха да вземат коментари от участниците.

Малко преди началото на събитието в 14 часа самият Слави Трифонов се появи с охраната си. Той, както и останалите не разговаряха с медиите.

Официално шоуменът е лидер на партията. Това каза единственият, който застана пред камерите, след учредяването на партията.  Стана ясно и че двама от сценаристите на Слави са негови заместници. Самото събитие е било кратко, като Слави е държал реч и е изразил недоволство от отношението към референдума, който инициира.

Според закона партия може да се учреди от 500 делегати, които да приемат устава и да изберат ръководство. Единството популярно лице, което журналистите видяха да влиза на учредителното събрание, бе Крум Савов.

Партията няма да участва в местните избори и няма да подкрепи никой от кандидатите за кметове. Логото на "Няма такава държава" е синя ръка с българския трибагреник, изобразена на бял фон.