Мирослав Петров уважи събитията по повод Световния ден на архитектурата в Плевен

Експозицията „реВизията на Севера – реализации от Плевен и региона“ е провокирана от реално случващи се инвестиции в региона.

Кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров поздрави организаторите на архитектурната изложба, която днес бе открита непосредствено до сградата на областна администрация по повод Световния ден на архитектурата.

"Много точно някой беше казал, че архитектурата е начин на мислене, облечен в пространствени форми. Вие съумявате да уловите времето, обществените нагласи и развойни процеси и да ги пресъздадете в сградите, които проектирате, оформяйки новият модерен и функционален облик на съвременната градска среда!Желая бъдещи професионални успехи, а на вас и вашите семейства – много здраве и щастие!”, обърна се към гилдията на архитектите Мирослав Петров.

Специализираната експозиция, „реВизията на Севера – реализации от Плевен и региона“ е провокирана от реално случващи се инвестиции в региона. Изложбата представя един различен поглед към Плевен и областта, показвайки реализираните инвестиционни проекти в по-слабо развитата част от България – регионът с потенциал на развитие.

Специализираната експозиция представя гледната точка на Силвия Златкова от позицията ѝ на журналист с 20-годишен опит и експертиза във водещи специализирани и бизнес издания.

Изложбата „реВизията на Севера – реализации от Плевен и региона“ е част от програмата за отбелязване на Световния ден на архитектурата в Плевен и се провежда паралелно с традиционното Осмо по ред издание на изложба-преглед на архитектурата, организирана от Съюза на архитектите в България – Дружество Плевен и Камара на архитектите в България – Регионална колегия Плевен, представяща нови проекти от последните две години, които предстои да се реализират, изпълнението им е в ход или вече са реализирани.