Мирослав Петров присъства на среща с премиера Борисов и световни компании

Росен Плевнелиев се е ангажирал да помага на Плевен със своите международни контакти

Нашият град е в тежка демографска криза. Плевен заема едно от ниските места по средно възнаграждение в страната. Нужна е благоприятна среда за инвестиции. Моята концепция за Плевен е ясна – инфраструктура, нови работни места, високи доходи и справедливи възнаграждения. Това заяви кандидат кметът за Плевен Мирослав Петров, след като днес бе единственият регионален представител на среща с бизнеса на високо равнище в София, на която присъства и премиерът Бойко Борисов.

"Местната власт следва да направи така, че не инвеститорите да избират нас, а Плевен да избира инвеститорите. Заедно с държавата трябва да направим проект за пътна свързаност с индустриалната зона – магистрала, две летища и река Дунав. В тази връзка днес присъствах на откриването на уникален технологичен център на Bosch в София Тех Парк заедно с премиера Борисов и президента Плевнелиев. Разговарях с ръководството на Аутомотив клъстър България от какво има нужда Плевен, за да възпроизведем индустриалния бум на Пловдив – интермодален терминал, индустриални зони, рехабилитирано карго летище", сподели Петров.

"Разговарях както с директорите на Bosch, така и с президента Плевнелиев, който се ангажира да помага на новия кмет и неговия екип със своите международни контакти – както на изток, така и на запад. Поканих го да посети индустриална зона Плевен, за да даде неговите препоръки за подобряване на условията, така че да бъдем подходящи и конкурентни за голяма инвестиция в сферата на автомобилостроенето", каза още кандидатът за кмет на ГЕРБ.