Над 30 деца от боксов клуб "Мизия 80" се запознаха отблизо с работата на полицията - pleven.utre.bg

Над 30 деца от боксов клуб "Мизия 80" се запознаха отблизо с работата на полицията

09 октомври 2019, 16:53 | plevenutre.bg
 • Снимка:
  ОДМВР-Плевен

 • Снимка:
  ОДМВР-Плевен

 • Снимка:
  ОДМВР-Плевен

 • Снимка:
  ОДМВР-Плевен

В открит и непринуден разговор служителите на реда препоръчаха на младите посетители да спортуват активно

Младежи от плевенски спортен клуб "Мизия 80“ с ръководител Александър Владимиров от 15 часа гостуваха в сградата на Второ РУ – Плевен на улица „Тетевен“ №6. Служители от Охранителна, Криминална полиция и разследващи полицаи посрещнаха момичетата и момчетата и ги запознаха със спецификата на своята работа. Инспектор от детската педагогическа стая и разследващи полицаи разясниха наказателната отговорност на малолетните и непълнолетните и ги накараха да се замислят за тежестта на закона и последствията от противообществените прояви.

Въпроси по темата детска престъпност с конкретни казуси, свързани с наркотиците, агресивното поведение и различните телесни повреди, сбиванията и увреждането на имущество, кражбите и грабежите бяха изчерпателно разяснени.

В открит и непринуден разговор служителите на реда препоръчаха на младите посетители да спортуват активно, но да не пренасят агресията и техническите способи в боя от терена на улицата или в заведенията, защото специфичните им умения, могат да наранят или увредят сериозно. Полицаите подчертаха, че децата ако искат да превърнат спорта в своя кариера са необходими както добра физическа подготовка, така и законосъобразното поведение. За младите хора въвлечени в криминални среди вероятността да израснат като престъпници е изключително голяма. В дългосрочен план тя се измерва в загубен човешки живот, увредена или отнеса собственост, присъди, упадащ морал и раздяла с мечтите за спортни отличия.

Полицаите припомниха основните правила за безопасно поведение на пътното платно и опасността от пиротехническите изделия. Децата с интерес се запознаха с униформата на действащите полицаи и различните атрибути – пистолет, гумени палки, стоп палки и др. На място младите спортисти имаха възможността да усетят забързаната и динамична дейност на институцията чрез демонстрация на служебните автомобили.

Ръководството на Второ РУ – Плевен искрено благодари на треньора и управителния съвет на боксов клуб "Мизия 80" за активното съдействие в превенцията за ограничаване на криминалната активност сред младежите.  От Спортния клуб увериха, че и в бъдеще ще работят за изграждането на поведенчески модели за защита и самозащита от престъпни посегателства и за оптимизиране възпитанието на младежите в дух на толерантност и гражданско достойнство. Партньорството  ще продължи и в бъдеще за постигане на непримиримост към проявите на насилие.
Превенцията на детската престъпност е част от усилията за изграждането на една нова, много по-органично интегрирана в обществото и ангажирана с неговите проблемиКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета