Арестуваха двама бракониери на дърва, третият избягал - pleven.utre.bg

Арестуваха двама бракониери на дърва, третият избягал

10 октомври 2019, 09:35 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Местопроизшествието е посетено от горски надзиратели при ДГС гр. Плевен

На 9 октомвриоколо 18:30 часа в землището на село Радомирци в близост до язовира екип на специализирани полицейски сили при ОДМВР - Плевен спира за проверка три каруци /конски впряг/ управлявани от 50-годишен, 56-годишен и 46-годишен, местни жители. Установява се, че е натоварена дървесина 2,5 куб. м. прясно нарязани дърва за огрев от вида Дъб, която не е маркирана с производствена горска марка, а мъжете не са представили редовно писмено позволително /превозен билет/. По време на проверката 46-годишният е избягал и към момента не е установен. Уведомен е прокурор при РП – Червен бряг.

Местопроизшествието е посетено от  горски надзиратели при ДГС гр. Плевен. Каруците и дървесината се намират в база за съхранение на конфискувани вещи и материали "Горски разсадник" – Червен бряг.

50-годишният и 56-годишният са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.235, ал.2 във вр. с ал.1, във вр. чл.20, ал.2 от НК. Работата продължава  разследващ полицай.Коментари (1)

Потребител
Marian
И защо не пишете че сте ги заключили глътнали сте ги на земята и сте ги били 40 минути бес да спирате и клет това на единия сте му взели 400 лева и телефон за 100 лева а на другар 200 лева КРАТЦИ
ТОВА НЕЩО ЩЕ СЕ КАЖЕ ПРЕТ АДВОКАТ
10 октомври, 12:01 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета