Велислава Кръстева: Плевен има нужда от промяна! - pleven.utre.bg

Велислава Кръстева: Плевен има нужда от промяна!

10 октомври 2019, 11:53 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ДПС

Имаме план за Плевен и знаем как да го изпълним, споделя водачът на листата на ДПС

Велислава Кръстева – водач на листата на ДПС Плевен. Народен представител от Плевен в 44 НС.

Родена в гр. Плевен на 2 септември. Завършила е Средното музикално училище "Панайот Пипков" в родния си град със специалност виолончело. Магистър е по политически науки и бакалавър по икономика. Работила е като журналист във вестниците “Монитор”, “Стандарт”, Дарик радио, главен редактор на в. “Конкурент”. Била е заместник-министър на културата в периода 2013-2014 г. През 2014 г. е член на ЦИК за избиране на представители на България в Европейския парламент и член и говорител на ЦИК за местни избори. Съветник в Комисията по труда и социалната политика в Народното събрание, съветник в Комисията по вътрешна сигурност в НС и шеф на Пресцентъра на Агенция за закрила на детето. Политическата й кариера е свързана с Движението за права свободи. Ръководител е на Пресцентъра на ДПС повече от 15 години.

"Като водач на листата на ДПС Плевен, основен приоритет в работата ми е възраждането на Плевен като икономически и културен център. Плевен има нужда от промяна! Ще работя за просперираща, модерна и развита община, където хората живеят по-добре, по-сигурно и са спокойни за бъдещето на децата си.

Аз и кандидатите за общински съветници и кметове на ДПС ще положим усилия за изработването на програми и прилагането на мерки, които да направят въздуха по-чист, храната по-качествена, транспорта по-екологичен.

Ще работим за реална финансова децентрализация на общините. Това ще създаде условия за повече приходи в общинската хазна, които ще дадат възможност за облагородяване на градската среда, подобряване на пътната инфраструктура, изграждане на общински центрове за квалификация и преквалификация на безработни, организиране на повече културни събития и фестивали. Необходими са местни политики, които ще насърчат инвестициите в общината и трайно ще създадат работни места.

Листата на ДПС е букет от етноси, възрасти, опит и квалификация. Това са млади, можещи и амбицирани хора, които са се доказали в професионалната сфера и искат да работят за развитието на общината. Имаме план за Плевен и знаем как да го изпълним!"

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета