Мирослав Петров: Ще работя за повишение на доходите и развитие на инфраструктурата в Плевен - pleven.utre.bg

Мирослав Петров: Ще работя за повишение на доходите и развитие на инфраструктурата в Плевен

10 октомври 2019, 15:21 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ПП ГЕРБ

Индустриална зона и инвестиции са ключът към нови работни места и справедливи възнаграждения

Индустриална зона и инвестиции са ключът към нови работни места и справедливи възнаграждения. Това заяви категорично кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров пред „24 часа“ и разкри концепцията си за развитие на Плевен.

Приоритет номер 1 

"Инфраструктура, инвестиции, индустриална зона, които водят до нови работни места, високи доходи и справедливи възнаграждения. Съвместно с държавата, с оглед благоприятното географското положение, трябва да направим проект за пътна свързаност с индустриалната зона – магистрала, околовръстно, две летища и река Дунав (на 50 километра има пристанище, готово да поеме големи товари). Тогава Плевен няма да търси инвеститори, а Плевен ще избира инвеститори".

Комуникацията с властта? 

"Аз съм областен управител в последните две години. Имам отлична комуникация и прекрасни взаимотношения с всички колеги в изпълнителната власт – с цялото правителство и всички министри. Мога да започна да изпълнявам предизборната си програма буквално от първия ден, ако плевенчани ми гласуват доверие".

Сигурността в града и малките населени места? 

"Познанията ми в сферата на сигурността са моето предимство в сравнение с останалите кандидати. Битовата престъпност и осигуряването безопасността на гражданите е огромен проблем за Община Плевен. Решението е ясно – качествен център за видеонаблюдение, общинска полиция, максимално покриване с полиция и техника на периметъра (тук отново говорим за инфраструктура), обща работа с МВР".

Оценка за мандата на досегашния кмет Георг Спартански? 

"Добри подобрения на части от градската среда, но за съжаление нищо за доходите. С уважание към опонента, но той не намери диалога с изпълнителната власт. Не реализира достатъчно европейски проекти, не се случи нищо за подобряване на инфраструктурата, за индустриалната зона, не бе построена спортната зала. Поздравявам досегашния кмет за хубавия площад. Но моята идея е повишението на доходите, което е основен проблем на Плевен".

Развитие на спорта? 

"Изграждането на многофункционална спортна зала е мой основен приоритет. Вече проведох разговори със спортния министър Красен Кралев. Имам пълното му съдействие, за да изградим заедно с държавата "Арена Плевен". Друга важна задача е да върнем общинския басейн на плевенчани".Коментари (4)

Потребител
до лайното
Не помня някой да ти е искал мнението лайнар!
10 октомври, 21:47 ч.
Потребител
истината
Плевен никога не е имал по-безличен кмет от Спартански.Дори Зеленогорски беше класи над него.Този човек не може да бъде запомнен с нищо,освен с висенето си в социалните мрежи.На града безспорно е нужна промяна.А потенциал за развитие Плевен има и то доста голям.Има огромна [ още... ]
10 октомври, 15:59 ч.
Потребител
Луканов от "Сделка или не"
В случая плевенчани трябва да избират между две кутии.Едната е с номер 70,на нея пише Георг Спартански и за 4 години се разбра,че там има едно голямо л-йно.Другата е с номер 43 и там не се знае какво има.Може да има още по-голямо л-йно,но може и да има ако не злато,то поне едно марципанче.Аз избирам кутия номер 43.
10 октомври, 15:34 ч.
Потребител
Вестник СМЯХ
Мечтите са безплатни!
10 октомври, 15:29 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета