Отложиха за декември делото срещу тримата полицаи, обвинени в кражба на цигари

Съдът е определил и резервни дати за разглеждане на делото

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа днес делото, образувано по обвинителен акт на Софийска градска прокуратура, Отдел Специализиран, против Е.Ц.Х., И.Ц.Д. и Д.М.М., и тримата от Плевен. 

Те са обвинени в това, че в периода от неустановена дата през месец януари 2014 година до неустановена дата през месец октомври 2014г. от неработеща хладилна камера, представляваща вътрешен склад № 17, разположен в склад № 16 в мобилизационна база за военновремеви действия на ОДМВР-Плевен, находяща се в землището на с.Згалево, община Плевен, в условията на продължавано престъпление, са отнели чужди движими вещи (собственост на държавата), а именно: акцизни стоки /тютюневи изделия/ - общо 382 134 броя кутии цигари от различна марка без бандерол, от владението на М.А.Л., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена от три лица, сговорили се предварително за нейното осъществяване и не представлява маловажен случай, а е в особено големи размери и представлява особено тежък случай - престъпление по чл.196а вр. чл.195, ал.1, т.4, пр.1 и пр.2 и т.5 вр. чл.194, ал.1 вр. чл.26, ал.1 от НК.

В съдебното заседание е разпитано вещото лице, което е изготвило заключението по назначената и допусната техническа експертиза. По искане на прокуратурата и страните е допусната допълнителна задача към тази експертиза. Съдът е дал възможност на вещото лице да изготви допълнителното заключение, поради което е отложил делото и го е насрочил за 20 декември 2019 година. Съдът е определил и резервни дати за разглеждане на делото, а именно 17 януари 2020 година и 21 февруари 2020 година