Литературно-музикална вечер организират в ДФСГ "Интелект", гост ще е телевизионерът Косьо Филипов

Канят се всички ученици, учители и граждани да участват в събитието

Днес от 17.00 часа в концертната зала на ДФСГ "Интелект" ще се състои летуратурно-музикална вечер с участието на поета – журналист Костадин Филипов, издателя Пламен Тотев /собственик на изд-во „Персей“/ и изпълнители от Национално училище по изкуствата – Плевен.

Канят се всички ученици, учители и граждани да участват в събитието, съобщават от гимназията.

Костадин Филипов е български журналист и телевизионен водещ, отдаден на професията си повече от четвърт век. Той започва кариерата си още на 13-годишна възраст в радио „ЧЛК“, Велинград. Паралелно със следването си в ПУ „П. Хилендарски“, специалност Българска филология, работи като новинар и автор на всекидневни актуални и музикални предавания в Обединени радиостанции „Канал Ком“. 

Телевизионната му кариера започва в ТВ „Евроком-Пловдив“ като репортер и водещ на новини, след това е водещ и редактор на централната новинарска емисия и „Темата на Нова“ на Нова телевизия. Професионалният му път минава през ТВ7, където е водещ на новини и предаването „Дневен ред“, редактор на риалити формата „Фермата“ по bTV, а днес е редактор в предаването „Преди обед“ по bTV. Главен редактор е на информационния сайт delo.bg.

Дебютната му поетична книга „На дъх от лятото“ включва 48 стиха и бе представена преди броени дни в плевенската библиотека.