250 дка царевица и 35 дка иглолистна гора изгоряха при пожари в Плевенско

Служители от РДПБЗН - Плевен отново погасяваха запалени сухи треви и стърнища

На 10 октомври служители от РДПБЗН - Плевен погасяваха запалени сухи треви и стърнища в землищата на село Крушовица, село Опанец, село Радомирци, град Летница, в село Милковица на улица "Витоша", село Долни Луковит до гробищния парк, село Победа.

В 13:05 часа при пожар изгоряха 35 дка иглолистна гора в землището на село Любеново. Пламъците са тръгнали от запалени в близост сухи треви. Бързата намеса на огнеборци от РСПБЗН – Никопол с два пожарни автомобила е спасила 100 дка от гората и 100 кошера. В пожарогасенето са взели участие и служители от държавно горско стопанство.

На 10 октомври 2019 година в 08:00 часа екип на РС ПБЗН – Плевен оказа техническа помощ - отстраняване на опасни дървета в двор в КАТ – Плевен.

В 19:00 часа е потърсено съдействие от РС ПБЗН – Плевен за третиране  гнездо на оси в двор на ЦДГ "ЗВЪНЧЕ" в Плевен.

В 21:50 часа служители от РС ПБЗН – Плевен са потушили пожар в контейнер за отпадъци на плевенската улица " Софроний Врачански".

На 10 октомври в 19:30 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в царевичен блок  в село Милковица в землището местността "Пери". Причините за инцидента са в процес на установяване.  Съдействие за погасяването на пожара е оказано от два трактора с плуг и брана.  Унищожени са 250 дка посеви – царевица. Спасени са 200 дка от блока. Пожарът е потушен от служители на РС ПБЗН – Гулянци с два пожарни автомобила.