Медал от Олимпиадата в Токио - целта пред Радослав Панталеев

Плевенчанинът, който спечели бронз в категория до 91 кг. на Мондиала по бокс, даде интервю за Bulgaria ON AIR

Радослав Панталеев, който спечели бронз в категория до 91 кг. на Мондиала по бокс, даде интервю за Bulgaria ON AIR.

"Трудно вече се взимат медали на такива големи състезания. Както се вижда - по един човек само взима от Европейските, от Световни нямаме от 4 или 5. Като се качих на стълбичката гледах тези по-горните стъпала. Малко ми беше по-така, но като за първи голям успех вече по-нататък ще се целим в по-горните стълбички.

Треньорите ни са допринасяли и са давали през годините, аз вече 11 или 12 години съм в ЦСКА. Всичко става с надграждане и с много труд.

Доста обезкуражава и доста зле влияе да те ощетят. Защото като усещаш, че и като се вижда, че си победил и да вдигнат на другия ръката, целият ти труд заминава във въздуха. Просто е доста, доста трудно след това да се оттърсиш от това нещо", призна Радо Панталеев.

Важно място в живота му заема и собственикът на футболния ЦСКА - Гриша Ганчев, към когото също бяха отправени специални благодарности. Един от най-добрите ни боксьори - Тервел Пулев, също оставя следа в живота на Радо.

"Целите ми са да се подготвя добре и първо да взема квота за Олимпиадата в Токио, а след това и медал", каза още плевенчанинът..