Предстоящите местни избори ще са най-скъпите досега - pleven.utre.bg

Предстоящите местни избори ще са най-скъпите досега

14 октомври 2019, 14:28 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Те ще са и най-сложните за изпълнение

Предстоящите местни избори ще бъдат най-скъпите в историята на България. Цената им е 70 милиона, каза пред БНТ проф. Михаил Константинов. Те ще са и най-сложните за изпълнение. От 4 години насам в подготовката на местни избори има по-висок брой кандидати, както и преференции, които допълнително ги усложняват.

Според проф. Константинов въпреки че изборите ще са сложни за изпълнение, подготовката е перфектна и няма опасност компютрите на информационното обслужване да бъдат хакнати.

"Компютрите в изборната секция са изолирани. За да стане атака хакера трябва да дойде на място и да хакне. Няма да го допуснем. Ще ни помагат и служителите на МВР“, увери председателят на „Информационно обслужване“.

Що се отнася до предаване на протоколите в изборната нощ, той заяви, че въпреки че бюлетините ще се приемат само в зала Арена Армеец, това ще става на три отделни места вътре, което ще улесни процедурата.

"5 800 000 са наличните хора, които имат право да гласуват тук в България. В чужбина не се гласува на местни избори. Ако излязат 3 млн., което аз очаквам, това ще бъде над 50 % избирателна активност“, прогнозира той.

Според него обаче ЦИК ще отчете по-ниска избирателна активност, защото в списъците има 6 200 000 имена, от които фантомите са 400 хиляди.

Константинов твърди, че най-много се търгува с гласове при местните избори, защото няколко гласа могат да променят хода на вота. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета